Kennisbank > uitgelicht > All Automation Service is nu onderdeel van Initeam

All Automation Service is nu onderdeel van Initeam

Ferdi Verlaan

Ferdi Verlaan

Manager OTC & NOC

All Automation is sinds 2022 onderdeel van Initeam, onze Vlaamse sectorgenoot. De Izegemse aanbieder van ERP-software via specifieke, modulaire pakketten, wil op die manier zijn aanbod verbreden en ook geografisch een aanzienlijke stap vooruit zetten. Wij zijn ze verheugd omdat deze stap hen continuïteit op lange termijn biedt. “De schaalvergroting creëert voor beide ondernemingen interessante perspectieven om klanten nog beter te ontzorgen.”

Steunend op 41 jaar expertise in verschillende sectoren, helpt Initeam talrijke klanten met gebruiksvriendelijke en eenvoudige IT-oplossingen voor ingewikkelde bedrijfsprocessen. Als flexibele langetermijnpartner onderscheidt het bedrijf zich door het aanbieden van op maat uitgewerkte ERP-software.

“We waren al een tijdje op zoek naar een manier om onze infrastructuurafdeling te versterken”, legt Igor Faccioli uit. “Tijdens onze zoektocht kwamen we in contact met Bob Visser van All Automation Service. Uit de eerste gesprekken bleek al snel dat onze bedrijfscultuur en waarden perfect bij elkaar passen. Zowel Initeam als All Automation Service hechten veel belang aan het zijn van een goede werkgever voor onze medewerkers en het opbouwen van blijvende partnerships met tevreden klanten via persoonlijke relaties.”

All Automation Service, gevestigd in Aalsmeer (vlakbij Amsterdam), heeft in de loop der jaren een sterke reputatie opgebouwd op het gebied van netwerk- en systeembeheer, softwareontwikkeling, webdesign en -ontwikkeling. “We zijn momenteel ook bezig met de uitbreiding van onze cybersecurity-divisie. Steeds meer bedrijven worden geconfronteerd met phishing en hacking, waardoor digitale veiligheid een steeds belangrijker aandachtspunt wordt voor onze klanten”, aldus eigenaar Bob Visser.

Sinds medio juli 2022 is de overname officieel een feit. “We zijn ervan overtuigd dat deze cruciale stap alleen maar voordelen zal opleveren voor beide partijen”, voegt Patricia Vandelanotte toe. “Dit biedt ons de mogelijkheid om kennis te delen en verder uit te bouwen in onze verschillende expertisegebieden. We kunnen nu gezamenlijk onderhandelen met externe partners, wat positieve gevolgen zal hebben voor ons inkoopbeleid. Hierdoor kunnen we bovendien een breder aanbod van producten en diensten aanbieden, waardoor onze marktpositie in België en Nederland zal verbeteren.”

Beide bedrijven zullen blijven opereren vanuit hun huidige vestigingsadressen, met een hoge mate van autonomie en onder hun huidige namen. “Onze merken hebben een sterke reputatie in de markt, het zou zonde zijn om daar iets aan te veranderen”, legt Igor Faccioli uit. “In Nederland kunnen we nu ook op maat gemaakte ERP-pakketten aanbieden aan de klanten van All Automation. Initeam heeft al enkele klanten in Nederland, voornamelijk in de meubelretailsector. Het is zeker onze bedoeling om ook andere b2b-klanten te helpen met hoogwaardige IT-systemen die aanzienlijke toegevoegde waarde bieden aan hun processen.”

Ook Bob Visser, de eigenaar van All Automation Service, is verheugd over deze samenwerking. “Beide teams zullen veel kunnen leren van elkaars expertise en vakmanschap. De harmonieuze uitwisseling van tools en best practices zal ongetwijfeld leiden tot een hoger serviceniveau voor onze klanten. Onze Nederlandse klanten kunnen nu ook gerust zijn over de continuïteit van All Automation Service, aangezien zij ons het beheer van hun bedrijfskritische apparatuur toevertrouwen en het belangrijk vinden dat we over voldoende schaalgrootte beschikken dankzij de aanwezigheid van specialisten in eigen land. Ook daarover kunnen ze nu op beide oren slapen. Daarnaast zullen Initeam en All Automation Service ook profiteren van synergie op operationeel en financieel vlak.”

Igor Faccioli zal samen met Ferdi Verlaan, manager OTC & NOC, de Nederlandse vestiging leiden, met de steun van Bob Visser die enthousiast blijft meewerken. “Ik zal me ook met veel plezier blijven inzetten voor de verdere ontwikkeling van onze cybersecurity-afdeling, waaronder de ontwikkeling van digitale platforms om de online veiligheid van onze klanten gedetailleerd te monitoren.”

Initeam heeft momenteel 34 medewerkers, terwijl All Automation Service 10 IT-specialisten in dienst heeft.

Ferdi Verlaan

Over de auteur

Ferdi Verlaan

Werkzaam bij AASHQ sinds 2005, beheert en inspireert Ferdi een team van uitstekende ontwikkelaars, systeem- en netwerkingenieurs.

Hij is bedreven in verschillende programmeertalen maar ook zeer kundig in zowel Windows (Server) als Linux-besturingssystemen.

Ook interessante artikelen

Deze artikelen kunnen jou ook misschien aanspreken

woensdag 26 april 2023

De snelheid van onze nieuwe website

Ferdi Verlaan

Ferdi Verlaan

Manager OTC & NOC

Ferdi Verlaan

Ferdi Verlaan

Manager OTC & NOC

Reacties

Neem contact met ons op

En breng jouw IT omgeving ook naar 'the next level'.

Neem contact op