Home / Diensten / Network Intrusion Detection System (NIDS)

Network Intrusion Detection System (NIDS)

analyse op basis van het observeren van je netwerkverkeer

Complete oplossing voor cyberbeveiliging

Een Network Intrusion Detection System (NIDS) is een belangrijk hulpmiddel voor het identificeren van potentieel schadelijke activiteiten op een computernetwerk. NIDS kan ongeautoriseerde toegangspogingen, kwaadaardige malware en andere aanvallen detecteren die anders onopgemerkt zouden blijven. Door een NIDS te implementeren, kunnen organisaties proactief reageren op bedreigingen en de schade van aanvallen beperken.

Wij maken gebruik van de producten van SecureMe2. Echter bieden wij daar met onze zelf ontwikkelde software modules verbeterde effectiviteit en overzicht voor beheer.

Het is ook belangrijk om te vermelden dat een NIDS geen vervanging is voor andere beveiligingsmaatregelen, zoals firewall en antivirussoftware. In plaats daarvan vormt een NIDS een aanvulling op deze beveiligingsmaatregelen en biedt het een extra laag van bescherming tegen bedreigingen die anders onopgemerkt zouden blijven.

Het helpt organisaties bij het beveiligen van gevoelige informatie, het beschermen van hun activa en het verminderen van het risico op verlies van gegevens of reputatieschade.

100% veiligheid?

100% veiligheid bestaat helaas niet, maar voor organisaties die niet noodzakelijk doelwit zijn, is het detecteren van digitale criminaliteit binnen hun IT-omgeving een basisvereiste. Het kan vergeleken worden met een camera bij de ingang van een fysiek bedrijfspand - onmisbaar in combinatie met een slot om het bedrijf te beveiligen. Monitoring en detectie met de meest actuele informatie van aanvalspatronen is daarom cruciaal om de weerbaarheid te verhogen en de beste manier om veiligheid te garanderen.

Een goed geconfigureerd Network Intrusion Detection System (NIDS) kan helpen bij het voorkomen van datadiefstal, het beschermen van gevoelige informatie, het identificeren van interne en externe bedreigingen, het detecteren van misbruik van privileges en nog veel meer. Het is een belangrijk hulpmiddel voor bedrijven en organisaties die hun netwerken willen beschermen tegen aanvallen en ongeautoriseerde toegang.

2.5 TB

per seconde aan data analyse

24/7

realtime overzicht

37.000+

computers continue gemonitored

AASHQ biedt aanvullende tools

Met onze zelfontwikkelde software modules, die naadloos geïntegreerd worden met de standaard NIDS-software, kunnen we binnen enkele minuten een grondige analyse maken van gerapporteerde bedreigingen en deze resultaten direct toepassen op alle Network Intrusion Detection-systemen die we beheren. Dit stelt ons in staat om op zeer efficiënte wijze de netwerkomgeving van onze klanten veilig te houden en te beschermen tegen alle mogelijke gevaren.

meer beveiliging

Phishing en user awareness

Lees meer over phishing tests

Een andere effectieve manier om de beveiliging te versterken is door de bewustwording van medewerkers te vergroten. Met behulp van AI-gestuurde security awareness training biedt Phished.io een uitgebreide oplossing voor het verbeteren van de cyberveiligheid van organisaties. Het platform omvat op maat gemaakte phishing- en smishingsimulaties, praktische tools om onveilig gedrag te corrigeren middels korte microlearnings, en een realtime threat intelligence-dashboard om actuele en toekomstige bedreigingen te monitoren.

Niets is zo vervelend dat als na een calamiteit met cybercrime of een menselijke fout al het werk verloren is gegaan. Helaas zien wij toch vaak dat men vergeten is de lokale servers en computers uit te rusten met een goede back-up oplossing. All Automation Service biedt een geïntegreerde oplossing die automatisch mogelijke bedreigingen voorkomt, detecteert en indien nodig ook oplost binnen de Microsoft 365 omgeving. Dagelijks maken we een online back-up van de volledige Microsoft 365 omgeving.

meer beveiliging

Back-up & Protection

Lees meer over dit product

Neem contact met ons op

En breng jouw IT omgeving ook naar 'the next level'.

Neem contact op