Home / Diensten / HCL Domino / Notes en Nomad / HCL Notes mogelijkheden

HCL Notes mogelijkheden

HCL Notes, voorheen bekend als Lotus Notes, is een platform voor samenwerking en communicatie dat is ontworpen voor bedrijven. Het werd oorspronkelijk in 1989 uitgebracht door Lotus Development Corporation en werd later overgenomen door IBM. In 2018 werd het platform overgenomen door HCL Technologies.

HCL Notes biedt een breed scala aan functies en mogelijkheden voor bedrijven, waaronder e-mail, agenda, taken, contacten, chat, instant messaging en samenwerkingstools. Het is ook een platform voor de ontwikkeling van bedrijfsapplicaties en biedt een krachtige programmeertaal, LotusScript genaamd, evenals Java en JavaScript. Met deze functies kunnen bedrijven aangepaste oplossingen bouwen voor hun specifieke behoeften en workflows.

Sinds de lancering in 1989 heeft HCL Notes een aanzienlijke invloed gehad op de manier waarop bedrijven werken en samenwerken. Het platform heeft bijgedragen aan de opkomst van het werken op afstand en heeft bedrijven geholpen om de communicatie en samenwerking tussen medewerkers te verbeteren. Hoewel er in de loop der jaren alternatieven zijn verschenen, blijft HCL Notes een belangrijk platform voor bedrijven die behoefte hebben aan robuuste samenwerkings- en ontwikkelingsfuncties.

In de toekomst zal HCL Notes waarschijnlijk blijven evolueren en zich aanpassen aan de veranderende behoeften van bedrijven. HCL Technologies heeft aangegeven dat het van plan is te blijven investeren in het platform en nieuwe functies toe te voegen. Dit zal de waarde van HCL Notes voor bedrijven alleen maar vergroten en zorgen dat het platform relevant blijft in een steeds veranderende technologische omgeving.

 

Offline gebruik en replicatie

Binnen HCL Notes zijn diverse mogelijkheden om de inhoud van uw applicatie eenvoudig online te gebruiken middels zowel de HCL Notes client en een webinterface. Echter biedt HCL Notes ook de mogelijkheid om applicaties offline te gebruiken, zonder internet connectie. De informatie is dan zowel online als offline beschikbaar middels het replicatie mechanisme van HCL Notes.

Data kan ook gerepliceerd worden over meerdere servers heen zodat redundantie en capaciteitvergroting mogelijk zijn.

Integratie van informatie

AASHQ heeft jarenlange ervaring met betrekking tot ontsluiting van data uit verschillende systemen. Denk hierbij aan financiële informatie uit Exact of Accountview, logistieke informatie uit MS Dynamics, productiegegevens uit Cobol of Debol systemen en aanvullende klantgegevens uit relationele CRM systemen. Door deze integratie hebben medewerkers altijd actuele en complete informatie beschikbaar om klanten optimaal te kunnen bedienen.

Met de API-koppeling kunnen gegevens zoals bijvoorbeeld klantinformatie, facturen, betalingen en voorraadniveaus worden uitgewisseld tussen HCL Notes en Exact Online en worden teruggekoppeld aan MS Dynamics. Bijvoorbeeld, als een nieuwe klant wordt aangemaakt in HCL Notes, kan deze automatisch worden gesynchroniseerd met Exact Online en Microsoft Dynamics, zodat de klantgegevens in beide systemen hetzelfde zijn.

Standaard interface van HCL Notes

HCL Nomad

HCL Nomad for Web is een oplossing van HCL die het mogelijk maakt om HCL Notes-applicaties op een webbrowser te gebruiken. De webbrowser communiceert met de HCL Domino-server, waarop de applicatie is gehost, via HTTP- of HTTPS-protocollen. Dit maakt het mogelijk om de applicatie te gebruiken vanaf elke locatie met een internetverbinding, zonder dat er extra software hoeft te worden geïnstalleerd.

Een belangrijk kenmerk van HCL Nomad for Web is dat het de vrijwel alle functies en mogelijkheden van HCL Notes ondersteunt, zoals het openen en bewerken van e-mails, agenda-items en contacten. Daarnaast biedt HCL Nomad for Web de mogelijkheid om toegang te krijgen tot andere applicaties die zijn gebouwd voor HCL Notes, zoals aangepaste toepassingen die specifiek zijn ontwikkeld voor de organisatie.

HCL Nomad for Web biedt ook de mogelijkheid om te integreren met andere HCL-oplossingen, zoals HCL Sametime voor instant messaging en HCL Connections voor sociaal samenwerken. Hierdoor kunnen gebruikers alle HCL-oplossingen in één enkele webomgeving gebruiken.

Samengevat maakt HCL Nomad for Web het mogelijk om HCL Notes-applicaties te gebruiken op een webbrowser. Dit biedt gebruikers meer flexibiliteit om toegang te krijgen tot HCL Notes-applicaties vanaf elke locatie met een internetverbinding, zonder dat er extra software hoeft te worden geïnstalleerd.

Neem contact met ons op

En breng jouw IT omgeving ook naar 'the next level'.

Neem contact op