Home / Diensten / Veeam Cloud Backup

Veeam Cloud Backup

De beste back-up voor enteprise en het mkb

De drie uitdagingen van gegevensbeveiliging

Veeam Backup biedt verschillende voordelen op het gebied van back-up en herstel. Allereerst zorgt het voor krachtige en betrouwbare oplossingen om het risico op gegevensverlies en downtime te elimineren. . Het is een schaalbare oplossing die met het bedrijf kan meegroeien, waardoor de kosten beheersbaar blijven.

Bovendien biedt het snelle en flexibele herstelmogelijkheden, zodat bedrijfsprocessen snel kunnen worden hervat in geval van storingen. Veeam Backup is ook compatibel met verschillende systemen, waaronder virtuele, fysieke en cloudomgevingen. Tot slot maakt het mogelijk om grote hoeveelheden data binnen een kort tijdsbestek te backuppen zonder vertragingen of prestatieproblemen.

Naast deze voordelen, biedt Veeam Backup ook geavanceerde functies. Zo kunnen back-ups getest worden zonder de productieomgeving te verstoren, wat de betrouwbaarheid van back-ups verhoogt en het herstelproces versnelt. Bovendien zorgt het voor meer efficiëntie door automatische rapportage en monitoring van back-ups, wat tijd bespaart en de kwaliteit van de back-ups verhoogt.

Veeam Backup biedt ook de mogelijkheid om back-ups op verschillende locaties op te slaan, waardoor het mogelijk is om data te herstellen vanaf een andere locatie in geval van een storing of ramp.

Uitdagingen van gegevensbeveiliging

De drie uitdagingen van gegevensbeveiliging – mogelijkheden, kosten en complexiteit – kunnen snel overweldigend overkomen. Met Veeam beschikt jouw organisatie over functies voor back-up en herstel die gewoon werken, zodat je aan verwachtingen van klanten kunt voldoen en kunt focussen op de dagelijkse gang van zaken van je organisatie.

39%

van de IT-professionals bij kleine bedrijven zegt dat de betrouwbaarheid van back-ups moet worden verbeterd

38%

zegt dat de kosten van software of hardware moeten worden verlaagd

33%

zegt dat het rendement op hun IT-investering moet worden verbeterd

Veeam Cloud Backup

De beste strategie om gegevens veilig te stellen is door gebruik te maken van offsite back-upoplossingen zoals Veeam Cloud. Met Veeam Cloud software wordt de lokale back-up dagelijks gekopieerd naar ons beveiligd datacenter in Aalsmeer of Amsterdam, dat niet toegankelijk is voor derden. Hierdoor wordt het risico op gegevensverlies door brand, ransomware of hackaanvallen drastisch verminderd. Bovendien zorgt deze oplossing ervoor dat de lokale back-up de offsite back-up niet kan verwijderen, zelfs als derden toegang hebben verkregen tot de lokale back-upserver. Door deze unieke oplossing te implementeren, kunnen bedrijven zichzelf beschermen tegen de steeds toenemende dreiging van cyberaanvallen en hun gegevens veilig en toegankelijk houden, zelfs in het geval van onvoorziene omstandigheden.

01Ransomwarebestendige back-ups

02Gegevensbescherming tegen hackers

03End-to-end encryptie

blijf in controle

Microsoft 365 Back-up

Neem contact met ons op

Wees ervan bewust dat als je Microsoft 365 gebruikt, dat het geen uitgebreide back-up van je gegevens biedt. Dit kan gevaarlijke gevolgen hebben, zoals het repliceren van per ongeluk verwijderde gebruikers of het compromitteren van je bedrijfsreputatie en gegevens door externe bedreigingen zoals malware en ransomware.

Bovendien kunnen juridische en compliancevereisten leiden tot hoge boetes en straffen als je geen snelle toegang tot verloren gegevens hebt. Gelukkig biedt Veeam® Backup voor Microsoft 365 bescherming van je gegevens, inclusief Exchange Online, SharePoint Online, OneDrive for Business en Microsoft Teams, zodat je altijd toegang en controle hebt over je gegevens.

Een Disaster Recovery Test is een simulatie van een herstel actie bij ransomware, brand of andere schade is waardoor het hele virtuele serverpark opnieuw opgebouwd dient te worden vanaf de back-up. Hierdoor kunnen we in het geval van een echt ‘disaster’ snel schakelen en zijn de beste paden al getest en uitgedacht. We meten namelijk de diverse tijden, dus we weten precies hoelang het duurt om een server te herstellen in het geval van diverse scenario’s. Van deze disaster recovery test zullen we tevens een uitgebreid rapport opsturen na afronding.

meten is weten

Disaster Recovery Test

Lees meer over onze DR test

Neem contact met ons op

En breng jouw IT omgeving ook naar 'the next level'.

Neem contact op