Home / Diensten / Microsoft 365

Microsoft 365

Alle productiviteit tools beschikbaar vanuit de cloud

Alles-in-één oplossing

Een van de belangrijkste redenen waarom bedrijven kiezen voor Microsoft 365 is omdat het een alles-in-één oplossing biedt voor hun kantoorbehoeften. Het combineert verschillende tools zoals e-mail, agenda's, documentopslag en samenwerkingstools zoals Microsoft Teams in één platform. Dit vermindert de behoefte aan meerdere softwaretoepassingen, wat tijd en geld bespaart voor bedrijven.

Een ander voordeel van Microsoft 365 is dat het een cloudgebaseerd platform is. Hierdoor kunnen medewerkers vanaf elke locatie en elk apparaat toegang krijgen tot hun werk. Dit is vooral handig voor bedrijven die op afstand werken of medewerkers hebben die veel onderweg zijn. Het bespaart tijd en verhoogt de productiviteit.

Geavanceerde beveiligingsfuncties

Veiligheid en beveiliging zijn belangrijke zorgen voor bedrijven. Microsoft 365 biedt geavanceerde beveiligingsfuncties zoals multifactorauthenticatie, encryptie, geavanceerde bedreigingsbescherming en geavanceerde informatiebescherming om bedrijfsgegevens en -systemen te beschermen tegen bedreigingen. Dit verhoogt de beveiliging van bedrijfsgegevens en vermindert de kans op een cyberaanval. Microsoft 365 biedt ook een hoge mate van flexibiliteit. Bedrijven kunnen hun abonnementen aanpassen en upgraden afhankelijk van hun behoeften en veranderende bedrijfsomstandigheden. Dit betekent dat bedrijven niet hoeven te betalen voor functies die ze niet nodig hebben en ze kunnen opschalen wanneer dat nodig is.

280 miljoen

actieve gebruikers wereldwijd

5 installaties

elke gebruikerslicentie mag op vijf apparaten geinstalleerd worden

NIS2

compliant met de nieuwe NIS2 richtlijn

Uitgebreid productportfolio in één abonnement

Microsoft 365 omvat de traditionele Office-toepassingen zoals Word, Excel, PowerPoint en Outlook als onderdeel van de Office Apps-suite. Naast de Office-apps biedt Microsoft 365 ook Exchange Online, een cloudgebaseerde e-mailservice die toegang biedt tot e-mail, agenda's, taken en contactpersonen. Met deze online service kunnen bedrijven eenvoudig en veilig e-mails versturen en ontvangen, agenda's bijhouden en samenwerken aan taken en projecten. Exchange Online wordt geleverd met geavanceerde beveiligingsfuncties om de bedrijfsgegevens te beschermen en biedt ook naadloze integratie met de andere Microsoft 365-apps en -services. Daarnaast bevat het nog vele andere mogelijkheden:

01Microsoft Teams: Dit is een communicatie- en samenwerkingsplatform dat instant messaging, videoconferencing, bestandsdeling en projectmanagement tools biedt.

02SharePoint Online: Dit is een samenwerkingstool voor het delen van documenten en informatie met collega's en teams. Het biedt ook een platform voor het maken van websites en het beheren van inhoud.

03OneDrive voor Bedrijven: Dit is de cloudopslagservice van Microsoft voor bedrijven, waarmee medewerkers toegang hebben tot hun bestanden vanaf elk apparaat en vanaf elke locatie.

04Power BI: Dit is een tool voor gegevensanalyse en -visualisatie die bedrijven helpt bij het nemen van geïnformeerde beslissingen.

05Planner: Dit is een tool voor taakbeheer en projectmanagement waarmee teams projecten kunnen organiseren en taken kunnen toewijzen.

blijf in controle

Microsoft 365 Back-up

Neem contact met ons op

Wees ervan bewust dat als je Microsoft 365 gebruikt, dat het geen uitgebreide back-up van je gegevens biedt. Dit kan gevaarlijke gevolgen hebben, zoals het repliceren van per ongeluk verwijderde gebruikers of het compromitteren van je bedrijfsreputatie en gegevens door externe bedreigingen zoals malware en ransomware.

Bovendien kunnen juridische en compliancevereisten leiden tot hoge boetes en straffen als je geen snelle toegang tot verloren gegevens hebt. Gelukkig biedt Veeam® Backup voor Microsoft 365 bescherming van je gegevens, inclusief Exchange Online, SharePoint Online, OneDrive for Business en Microsoft Teams, zodat je altijd toegang en controle hebt over je gegevens.

Een Disaster Recovery Test is een simulatie van een herstel actie bij ransomware, brand of andere schade is waardoor het hele virtuele serverpark opnieuw opgebouwd dient te worden vanaf de back-up. Hierdoor kunnen we in het geval van een echt ‘disaster’ snel schakelen en zijn de beste paden al getest en uitgedacht. We meten namelijk de diverse tijden, dus we weten precies hoelang het duurt om een server te herstellen in het geval van diverse scenario’s. Van deze disaster recovery test zullen we tevens een uitgebreid rapport opsturen na afronding.

meten is weten

Disaster Recovery Test

Lees meer over onze DR test

Neem contact met ons op

En breng jouw IT omgeving ook naar 'the next level'.

Neem contact op