Lotus Notes mogelijkheden

meer dan een mailclient alleen

 

Lotus Notes is vooral bekend als e-mail client en wordt vaak gezien als een alternatief voor Microsoft Outlook. Echter biedt Lotus Notes dusdanig veel mogelijkheden dat deze vergelijking niet geheel opgaat. ‘Messaging’, de overkoepelende term voor e-mail is maar een gedeelte van Lotus Notes.

 

Online en offline gebruik

Lotus Notes

Binnen Lotus Notes zijn diverse mogelijkheden om de inhoud van uw applicatie eenvoudig online te gebruiken middels zowel de Lotus Notes client en een webinterface. Echter biedt Lotus Notes ook de mogelijkheid uw applicaties offline te gebruiken, zonder internet connectie. De informatie is dan zowel online als offline beschikbaar middels het replicatie mechanisme van Lotus Notes.

Integratie van informatie

AASHQ heeft jarenlange ervaring met betrekking tot ontsluiting van data uit verschillende systemen. Denk hierbij aan financiële informatie uit Exact of Accountview, logistieke informatie uit Navision, productiegegevens uit uw Cobol of Debol systemen en aanvullende klantgegevens uit uw relationele CRM systemen. Door deze integratie hebben uw medewerkers altijd actuele en complete informatie beschikbaar om uw klanten optimaal te kunnen bedienen.

Integratie met Microsoft Office, of hét alternatief: Lotus Symphony

Lotus Symphony

Microsoft Office is voor de meeste organisatie de productivity tool, en een koppeling met andere applicaties is een logisch vervolg. AASHQ heeft de kennis en de mogelijkheden om een waterdichte ontsluiting van uw digitale documenten te realiseren. Uw medewerkers werken vanuit Microsoft Office, stellen een document of spreadsheet op, drukken op Opslaan en geven dan bijvoorbeeld de klant, project en categorie op. Het document wordt rechtstreeks opgeslagen in een Lotus Notes applicatie, inclusief versiebeheer en reviewsysteem, en zal altijd snel en eenvoudig teruggevonden kunnen worden.

U kunt ook het gratis alternatief Lotus Symphony gebruiken. U betaald dan geen (extra) licentiekosten, en in combinatie met Lotus Notes heeft u een goedkoop, volledig werkend platform voor de dagelijkse werkzaamheden van uw organisatie. Daarnaast werken de eerder genoemde mogelijkheden uiteraard ook met Lotus Symphony.

Messaging

Lotus Notes bezit een volledig functionerende en uitgebreidde e-mail en agenda client, met de mogelijkheid deze informatie te ontsluiten via mobiele apparaten zoals telefoons en tablets. Uiteraard middels beveiligde protocollen zodat uw zakelijke informatie nooit op straat komt te liggen.

De e-mail client van Lotus Notes kan volledig aangepast worden zodat u vanuit uw e-mail client direct de actuele status van uw klant behorende bij een e-mail adres kan opvragen, of u zet de e-mail middels één knop direct in uw CRM systeem. Tevens is de mogelijkheid aanwezig Afdelingsmailboxen aan te maken; zodat uw gehele afdeling gebruik kan maken van één mailbox, optioneel met een geïntegreerd workflow systeem. U hoeft niet meer bang te zijn dat e-mails van klanten of leveranciers onbeantwoord blijven.

Lotus Notes inbox